Szanowni Państwo
w dniach 21-22.04.2021 r. zapraszamy na bezpłatną konferencję „Turystka dziedzictwa i smaku”.
Konferencja, w formule online, odbędzie się w ramach projektu „Turystyka – wspólna sprawa”.
Projekt „Turystyka wspólna sprawa” odpowiada na potrzebę debaty nad rozwojem turystycznym polsko-czeskiego pogranicza oraz zwiększenia intensywności współpracy w tym zakresie. Podejmuje próbę integracji instytucji i społeczności działających na rzecz turystyki, stworzenia platformy współpracy i stałego porozumienia, bez której zrównoważony rozwój tej dziedziny gospodarki jest bardzo trudny. Potrzeby te zostaną zaspokojone. m.in.. poprzez cykl transgranicznych spotkań, konferencji, paneli dyskusyjnych, warsztatów, szkoleń oraz organizację Kongresu Turystyki Polsko-Czeskiej.
O smakach można mówić długo i nieskończenie, szczególnie w gronie osób, które mają świadomość, że biesiada przy stole, na którym królują regionalne i lokalne potrawy i napitki, dla turystyki jest niezwykle ważna. Bo prawdziwy turysta, w szczególności ten kulturowy, uwielbia poznawać dane miejsce także poprzez smak. I to smak niepowtarzalny, który turysta powinien zapamiętać na zawsze – po to, by mógł w dane miejsce wracać lub rekomendować je innym. Dlatego tematem kolejnej konferencji w Świdnicy będzie „Turystyka dziedzictwa i smaku”. W czasie konferencji odbędą się prelekcje, wykłady, panele dyskusyjne oraz warsztaty tematyczne.
Zapisy na stronie projektu www.turystykawspolnasprawa.pl
Konferencja „Turystyka dziedzictwa i smaku” jest realizowana w ramach projektu „Turystka – wspólna sprawa” dofinansowanego z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Programu Współpracy Transgranicznej 2014-2020 Interreg V-A Republika Czeska -Polska.